Baglio Gibellina Dezertní víno U Passimiento Zibibbo IGT 13,5% v dárkové kazetě 500ml

619 Kč 1 238 Kč / 1 l
Skladem (>5 ks)
Můžeme doručit do:
21.8.2025
Možnosti doručení
Množstevní sleva
1 - 2 ks
619 Kč / ks
3 - 5 ks = sleva 3 %
600 Kč / ks
6 - 11 ks = sleva 6 %
582 Kč / ks
12 a více ks = sleva 9 %
563 Kč / ks
Ušetříte 0 Kč

Baglio Gibellina U Passimiento Zibibbo je sladké víno s bohatou a komplexní chutí. Je vyrobeno z hroznů odrůdy Zibibbo, které jsou sušeny na slunci, což dodává vínu sladkou a ovocnou chuť. Víno má výrazné tóny sušeného ovoce, citrusové plody a medu, doplněné o kořeněné aroma. Baglio Gibellina U Passimiento Zibibbo je ideální jako dezertní víno nebo jako aperitiv s dezertem.

 

Detailní informace

Přímý dovoz z Itálie
Přímý dovoz z Itálie
Většinu produktů dovážíme bez prostředníků přímo od italských producentů.
Pečlivé balení
Pečlivé balení
Zboží balíme s maximální péčí, aby dorazilo v perfektním stavu.
Ověřeno zákazníky
Ověřeno zákazníky
Výborné recenze na mapy.cz (4,9/5) a Heurece (98%).

Detailní popis produktu

Označení: IGT Terre Siciliane
Oblast produkce: Sicílie
Obsah alkoholu: 13,5 %.

Organoleptická zkouška
Barva: zlatožlutá.
Buket: Kandované citrusové plody.
Chuť: medová, zahalující s výraznými tóny zralého ovoce.
Teplota podávání: 8°-10° C
Doporučené kombinace: Dezerty na bázi ovoce (také sušené ovoce) a modré nebo středně vyzrálé sýry.

Zibibbo je název bílé odrůdy hroznů i sladkého vína, které se z ní vyrábí. Slovo "zibibbo" pochází ze slova zabīb, které znamená "sultán" nebo "sultánka". Víno bylo přivezeno na Pantellerii, kde se dodnes pěstuje téměř celá domácí produkce.

V současné době se na Sicílii pěstuje "Zibibbo" moderním kordonovým způsobem, a to zejména v oblasti mezi městy Erice a Mazara del Vallo na západě Sicílie. Vinná réva roste na jílovité půdě v nadmořské výšce 70 metrů.

Hrozny Zibibbo se sklízejí v první dekádě října, kdy se hrozny podrobují přirozenému procesu sušení na vinici. Sklizeň a následné odlisťování se provádí ručně, následuje studená macerace a tepelně regulovaná fermentace. Po dosažení 13,5 % objemových se přirozené kvašení zastaví, což vede k obsahu zbytkového cukru přibližně 100 g/l. Víno se poté nechá asi 30 dní zrát v láhvi.

Víno vyrobené z odrůdy zibibbo je slámově žluté, plné se zlatavými odlesky, sladké, s vysokým obsahem alkoholu a charakteristickou vůní.

Doplňkové parametry

Kategorie: Bílá vína – svěžest a elegance z italských vinic
Hmotnost: 1.1 kg
EAN: 8053626471060
? Země původu: Itálie
? Region: Sicilia
? Certifikace vín: IGT
? Podíl cukru: sladké

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Baglio Gibellina je italská značka vína, která se nachází v regionu Sicílie. Založena byla v roce 1985 a je pojmenována po středověkém statku, který se nachází v oblasti Salemi. Baglio Gibellina produkuje širokou škálu vín, včetně bílých, červených a růžových vín, která jsou vyráběna ze starých sicilských odrůd hroznů. Značka je známá svým závazkem k udržitelnému zemědělství a výrobě biodynamického vína. Na svých vinicích se snaží minimalizovat použití pesticidů a herbicidů a přirozenými metodami podporovat biodiverzitu.

Vstup do této kategorie je povolen pouze osobám nad 18 let.

Tímto potvrzuji, že jsem starší 18 let.

 

Upozorňujeme slovenské klienty, že zboží se spotřební daní (typicky alkoholické nápoje) aktuálně na Slovensko nezasíláme!