Sorbetto di limone


Sorbetto di limone je italský dezert, který se skládá z lehkého a osvěžujícího sorbetu z citronu. Tento dezert je tradičně vyroben z čerstvě vymačkaného citronového džusu, cukru a vody, které jsou smíchány a mrazí se v sorbetové stroji. Sorbetto di limone má intenzivní chuť po citrusových plodech a jeho světlá a osvěžující konzistence ho činí ideálním dezertem pro letní dny. Sorbetto di limone může být podáván s plátkem citronu nebo lístkem máty jako ozdobou a je často doprovázen s kávou nebo jako lehký dezert po těžké večeři.

Budeme potřebovat: 

200ml citrónové šťávy, 180ml vody, 300g cukru krupice, volitelně hrst čerstvé bazalky a 2 bílky…

Postup: 

Vodu a cukr rozvaříme na sirup a necháme vychladnout. Kdo chce, tak ve vychladlém sirupu rozmixujeme bazalku. Do sirupu přidáme citronovou šťávu a opět volitelně sníh ze dvou bílků. Hotovou směs dáme do stroje na zmrzlinu nebo v nerezové misce do mrazáku, kde směs cca každých 15–30 minut promícháme dokud nedostaneme správnou konzistenci.