Penne alla boscaiola

 

Penne alla boscaiola přenese vůni italského lesa až do vašeho talíře díky kouskům hub a křupavé pancettě, které se spojí v hedvábné krémové omáčce. Každá vidlička odhalí příběh podzimu v Toskánsku, kde se houby sbírají za ranní mlhy a rodinné recepty předávají z generace na generaci. Tento recept je tradiční italský pokrm s hlubokými kořeny v kuchyni Toskánska.

Ingredience:

  • Penne (320g)
  • Hřiby (400g)
  • Uzená pancetta (200g)
  • Rajčatový protlak (400g)
  • Bílá cibule (60g)
  • Volitelně čerstvá smetana (30g)
  • Extra panenský olivový olej (40g)
  • Petržel, jemná sůl, černý pepř (podle chuti)

Nákupní seznam 🛒

.
.
.
.
.
.
.
.

Postup:

  1. Očistěte a nakrájejte čerstvé houby. (Nakládané houby propláchněte kvůli odstranění přebytečné soli a konzervační lázně.) 
  2. Uvařte těstoviny v osolené vodě.
  3. Na olivovém oleji osmažte pancettu, přidejte cibuli a následně houby.
  4. Přidejte passatu a duste 5-10 minut.
  5. Sceďte těstoviny a přidejte je do omáčky spolu se smetanou.
  6. Dochutíte petrželkou, solí a pepřem.

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: