Penne alla boscaiola přenese vůni italského lesa až do vašeho talíře díky kouskům hub a křupavé pancettě, které se spojí v hedvábné krémové omáčce. Každá vidlička odhalí příběh podzimu v Toskánsku, kde se houby sbírají za ranní mlhy a rodinné recepty předávají z generace na generaci. Tento recept je tradiční italský pokrm s hlubokými kořeny v kuchyni Toskánska.
Ingredience:
- Penne (320g)
- Hřiby (400g)
- Uzená pancetta (200g)
- Rajčatový protlak (400g)
- Bílá cibule (60g)
- Volitelně čerstvá smetana (30g)
- Extra panenský olivový olej (40g)
- Petržel, jemná sůl, černý pepř (podle chuti)
Nákupní seznam 🛒
.
.
.
.
.
.
.
.
Postup:
- Očistěte a nakrájejte čerstvé houby. (Nakládané houby propláchněte kvůli odstranění přebytečné soli a konzervační lázně.)
- Uvařte těstoviny v osolené vodě.
- Na olivovém oleji osmažte pancettu, přidejte cibuli a následně houby.
- Přidejte passatu a duste 5-10 minut.
- Sceďte těstoviny a přidejte je do omáčky spolu se smetanou.
- Dochutíte petrželkou, solí a pepřem.