Pasta e Fagioli

Pasta e Fagioli přinese do vašich misek rodinnou pohostinnost italské kuchyně – drobné těstoviny se snoubí s krémovými fazolemi a voňavými bylinkami, aby vás zahřály na duši i na těle. Každá lžička odehrává příběh poctivých surovin a generacemi předávané tradice z domova, kde se u stolu zastaví čas a rodina se stmelí v teple pomalu vařené polévky. Pasta e Fagioli je opravdovou klasikou italské kuchyně s hlubokými kořeny v rodinných receptech po celé Itálii.

Ingredience

  • 200 g sušených fazolí cannellini, namočených přes noc (nebo můžete použít 400g konzervovaných fazolí pro kratší verzi)
  • 2 střední mrkve, nakrájené na kostičky
  • 2 stonky celeru, nakrájené na kostičky
  • 1 střední cibule, nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 400 g konzervovaných nasekaných rajčat
  • 1 litr zeleninového nebo kuřecího vývaru
  • 150 g malých těstovin (např. ditalini, macaroni)
  • Olivový olej
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • Parmezán a čerstvá petrželka pro podávání

Nákupní seznam 🛒

.
.
.
.
.
.
.

Postup

  1. Příprava Fazolí: Pokud používáte sušené fazole, namočte je přes noc, opláchněte a vařte v čisté vodě, dokud nejsou měkké (asi 1 hodina). Pokud používáte konzervované fazole, stačí je opláchnout a odložit stranou.
  2. Zelenina: Ve velkém hrnci na středně vysokém ohni zahřejte olivový olej. Přidejte cibuli, mrkev, celer a česnek a restujte, dokud zelenina nezměkne, asi 5 minut.
  3. Přidání Rajčat a Vývaru: Přidejte nasekaná rajčata a vařte další 2-3 minuty. Poté přidejte vývar a přiveďte k varu.
  4. Vaření Fazolí: Přidejte připravené fazole do hrnce. Pokud používáte sušené fazole, přidejte je spolu s vodou, ve které se vařily. Snížte teplotu a nechte vařit na mírném ohni asi 30 minut.
  5. Přidání Těstovin: Přidejte těstoviny do hrnce a vařte podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente.
  6. Dochucení a Podávání: Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Podávejte horké, posypané strouhaným parmezánem a nasekanou petrželkou.
Pasta e Fagioli je vynikající jako komfortní jídlo a je ideální pro chladnější dny. Tato polévka je skvělým příkladem rustikální italské kuchyně a je stejně chutná jako vydatná.

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: