Gallo rýže Arborio 500g

89 Kč 178 Kč / 1 kg
Momentálně nedostupné
Můžeme doručit do:
6.1.2025
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Rýže Arborio se vyznačuje velmi velkými zrny s plným tělem, s prodlouženou centrální perlou , která je schopna rozptýlit správné množství škrobu, aby bylo rizoto jemně krémové . Zpracovává se tradiční metodou loupání z kamene, starodávnou metodou, která jemným otěrem odstraňuje vnější vrstvy zrna až do získání bílé rýže, ideální pro dobře krémová rizota. Následně je podrobena třídění přes optické třídiče a tak se zrodil Gran Gallo, výběr těch nejlepších odrůd tradiční italské bílé rýže .

Detailní informace

Doprava zdarma nebo se slevou
Doprava zdarma nebo se slevou
pří objednávce nad 2.000 Kč
Hodnocení 4,9
Hodnocení 4.9
na webu mapy.cz
Kamenná prodejna
Kamenná prodejna
osobní odběr a možnost nákupu

Detailní popis produktu

Rýže Arborio se vyznačuje velmi velkými zrny s plným tělem, s prodlouženou centrální perlou , která je schopna rozptýlit správné množství škrobu, aby bylo rizoto jemně krémové . Zpracovává se tradiční metodou loupání z kamene, starodávnou metodou, která jemným otěrem odstraňuje vnější vrstvy zrna až do získání bílé rýže, ideální pro dobře krémová rizota. Následně je podrobena třídění přes optické třídiče a tak se zrodil Gran Gallo, výběr těch nejlepších odrůd tradiční italské bílé rýže .

Rýže Arborio na rizota: nejvhodnější recepty

Rýže Arborio je zvláště vhodná pro přípravu chutných, krémových a sametových rizot, při vaření totiž uvolňuje velké množství škrobu, který je nezbytný pro úspěch dobře našlehaného rizota. Jeho zrna zůstávají dobře oloupaná, absorbují chutě a dokonale se spojují s různými přísadami. Lze jej použít se všemi kombinacemi, které máte rádi, zejména jej lze použít pro tradiční regionální recepty s plnohodnotnými kombinacemi , tučná masa, jako je klobása nebo ossobuco, červené víno nebo v sofistikovaných receptech, jako jsou například lanýže.

Pražení rýže Arborio

Pražení (opečení) rýže je základním krokem při přípravě dobrého rizota , i když mnozí jeho význam podceňují a tento postup neprovádějí. Trik, jak pochopit, kdy jste připraveni smíchat rýži s vínem nebo začít přilévat vývar, je položit dlaň na hrnec, aniž byste se ho dotkli. Jakmile začnete pociťovat horko, znamená to, že rýže Arborio bude opečená .

Hledáte rýži pro konkrétní pokrm. Použijte našeho průvodce druhy rýže.

Doplňkové parametry

Kategorie: Rýže pro rizoto a další pokrmy
Hmotnost: 0.56 kg
? Země původu: Itálie
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: