Torta Caprese přenese chuť slunného ostrova Capri do vaší domácnosti díky své bohaté čokoládové intenzitě a jemné mandlové struktuře. Tento bezlepkový dort, připravený z pár kvalitních surovin, vypráví příběh středomořské jednoduchosti, kde každý kousek nabízí vlhkou rozkoš a vzpomínky na modré moře.
Tento dort je skvělým příkladem italské jednoduchosti s výraznou chutí. Je bohatý a vlhký s hlubokou čokoládovou chutí, doplněnou o texturu a chuť mandlí.
Ingredience:
- 250 g mandlové směsi Le Farine Magiche
- 25g bramborového škrobu
- 50g sekaných mandlí (volitelně na dekoraci)
- 5g prášku do pečiva
- 200g hořké čokolády
- 20g moučkového cukru
- 150g měkkého másla
- 15g hořkého kakaa
- 5 středně velkých vajec
- 1 lžička rumu (volitelně).
Nákupní seznam 🛒
.
.
.
.
.
.
Postup:
- Oddělíme žloutky od bílků a ušleháme dotuha. Čokoládové lupínky nasekejte mixérem.
- Nalijte do mísy a smíchejte mandlovou směs, kakao, kapky, škrob a kvásek.
- Přelijte do jiné mísy a přimíchejte máslo a po troškách žloutky. Získáte pěnivý krém.
- Lehkými pohyby shora dolů zapracujte pevné ingredience a bílky.
- Směs nalijte do máslem vymazané formy (26/28 cm) a pečte v horkovzdušné troubě při 160°C asi 38 minut nebo v klasické na 175°C asi 40-50 minut.
- Necháme vychladnout a poprášíme moučkovým cukrem.