Pasta Cacio e Pepe (Těstoviny s pepřem)

Pasta Cacio e Pepe — jediná vidlička vás přenese do uliček Říma: al dente těstoviny obalené hedvábnou omáčkou z Pecorina a škrobové vody, s explozí čerstvě mletého černého pepře, která promění jednoduché suroviny v opravdový kulinářský zážitek.

Ingredience

  • 300g těstovin
  • 150g čerstvého pecorina
  • 100g parmazánu
  • Pepř podle chuti

Nákupní seznam 🛒

.
.
.
.
.

Postup:

  1. Do velkého hrnce dejte vařit vodu na těstoviny. Jakmile voda začne vřít, osolte ji.
  2. Do vařící osolené vody vsypte těstoviny. Vařte 12 minut, ale nezapomeňte těstoviny ochutnat. Je důležité, aby byly al dente, protože po scedění ještě krátce dokončíme vaření na pánvi s trochou vody z vaření.
  3. Těstoviny sceďte a přesypte na pánev, přidejte pecorino a parmazán, míchejte, dokud sýry nespojí do krémové konzistence. Přidejte pepř podle chuti. Těstoviny by měli být pěkně propepřené.

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole: