Pasta Cacio e Pepe — jediná vidlička vás přenese do uliček Říma: al dente těstoviny obalené hedvábnou omáčkou z Pecorina a škrobové vody, s explozí čerstvě mletého černého pepře, která promění jednoduché suroviny v opravdový kulinářský zážitek.
Ingredience
- 300g těstovin
- 150g čerstvého pecorina
- 100g parmazánu
- Pepř podle chuti
Nákupní seznam 🛒
.
.
.
.
.
Postup:
- Do velkého hrnce dejte vařit vodu na těstoviny. Jakmile voda začne vřít, osolte ji.
- Do vařící osolené vody vsypte těstoviny. Vařte 12 minut, ale nezapomeňte těstoviny ochutnat. Je důležité, aby byly al dente, protože po scedění ještě krátce dokončíme vaření na pánvi s trochou vody z vaření.
- Těstoviny sceďte a přesypte na pánev, přidejte pecorino a parmazán, míchejte, dokud sýry nespojí do krémové konzistence. Přidejte pepř podle chuti. Těstoviny by měli být pěkně propepřené.