Panettone


Panettone vnese na váš vánoční stůl vůni milánských pekáren díky své nadýchané střídce plné rozinek, kandovaného pomeranče a citronové kůry. Každý kousek tohoto slavnostního chleba vypráví příběh rodinných tradic a dlouhého zimního svátečního pečení. Tento recept je ikonickou specialitou milánské gastronomické tradice a symbolem italských Vánoc.

Ingredience

  • 500 g hladké mouky Manitoba
  • 150 g cukru
  • 150 g změklého másla
  • 3 velká vejce
  • 150 ml teplého mléka
  • 15 g suchého droždí nebo pivovarských kvasnic
  • Špetka soli
  • 100 g rozinek
  • 50 g kandovaného ovoce
  • Nastrouhaná kůra z 1 neomytého citronu a 1 neomytého pomeranče
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Nákupní seznam 🛒

.
.
.
.
.
.
.

Postup:

  1. Rozinky namočte do teplé vody nebo rumu a nechte je nabobtnat.
  2. V míse smíchejte teplé mléko, droždí a lžíci cukru. Nechte vzejít.
  3. Přidejte mouku, zbytek cukru, vejce, vanilkový extrakt, citronovou a pomerančovou kůru, špetku soli a změklé máslo. Vypracujte hladké těsto.
  4. Do těsta vmíchejte rozinky a kandované ovoce. Nechte těsto na teplém místě vykynout asi 2 hodiny.
  5. Přesuňte těsto do formy na panettone a nechte znovu vykynout.
  6. Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 40 minut, dokud není vrch zlatohnědý.
  7. Nechte panettone vychladnout před podáváním.

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: