Mořský vlk v solné krustě (Branzino in crosta di sale)

Mořský vlk pečený v krustě z hrubé soli je oslnivý pokrm, který nadchne nejen chutí, ale i efektním servírováním. Solná krusta rybu dokonale uzavře a uchová všechny šťávy a aroma uvnitř – díky tomu je maso po upečení neuvěřitelně šťavnaté a voňavé. Tento tradiční italský způsob přípravy je ideální pro slavnostní příležitosti nebo romantickou večeři.

Ingredience:

  • 2ks mořského vlka (můžeme použít i jinou rybu např. pražmu královskou)
  • cca 1,5 kg hrubé mořské soli
  • 2-3 bílky
  • 100ml vody
  • tymián
  • 2 plátky citronu

Postup:

  1. Ryby omyjeme a usušíme, ale nezbavujeme je šupin. Do ryby vložíme snítky tymiánu a plátek citronu.
  2. Připravíme si směs na solnou krustu. V míse smícháme cca 1,5kg hrubozrnné soli se sněhem ušlehaným z bílků a vodou. Do solné směsi můžeme přidat tymián. 
  3. Do pekáče vložíme pečící papír a potřeme ho souvislou vrstvou solné směsi (použijeme necelou polovinu). Na vytvořenou plochu položíme mořské vlky a zakryjeme je zbylou solnou směsí.
  4. Vložíme na cca 30 minut do trouby předehřáté na 200°C v režimu horký vzduch. 
  5. Po dokončení rozbijeme solnou krustu, na pekáči vykostíme a servírujeme. Můžeme podávat s grilovanou zeleninou, tymiánovými pečenými brambory nebo jinou přílohou. 

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: