Grilovaný mečoun s citronovým máslem vnese na váš stůl eleganci pobřeží, kde se pevné maso mečouna rozpadá pod dotekem svěží omáčky z rozpuštěného másla a šťávy z citronu. Čerstvé bylinky a lehce propečená zelenina promění každé sousto v harmonický zážitek plný zdravé lehkosti a slunečního jasu.
Ingredience:
- 4 steaky z mečouna
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
- 4 stroužky česneku (jemně nasekané)
- 2 lžíce citronové šťávy
- 4 lžíce másla
- 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
Nákupní seznam 🛒
.
.
Postup:
- Steaky z mečouna rozmrazte a osušte papírovými utěrkami.
- Potřete steaky olivovým olejem a posypte je solí a pepřem.
- Grilujte na středně vysoké teplotě asi 4-5 minut z každé strany, dokud nejsou pevné a lehce propečené.
- Mezitím v pánvi rozehřejte máslo a přidejte nasekaný česnek. Smažte česnek do zlatova, pak přidejte citronovou šťávu a petrželku.
- Přelijte grilované steaky připraveným citronovým máslem a podávejte.