Scaloppine al limone, tyto telecí plátky s citronem přenesou vaše chuťové buňky do sluncem zalité Lombardie díky jemným plátkům telecího masa zalitým krémovou citronovou omáčkou. Každý sousto, obohacené o kapary a čerstvou petržel, vypráví příběh jednoduchosti a elegance, kde se citrónová svěžest snoubí s tóny sladkého bílého vína.
Ingredience:
- 4 tenké plátky telecího masa (asi 400 g)
- 1 velký citron (šťáva)
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky (nebo kukuřičného škrobu)
- Sůl podle chuti
- Olivový olej podle potřeby
- Čerstvě mletý pepř (volitelné)
- Nasekaná petrželka na ozdobu (volitelné)
Nákupní seznam 🛒
Postup:
-
Příprava masa: Lehce naklepejte plátky telecího masa mezi dvěma listy pečicího papíru, aby byly tenké a rovnoměrné. Poté je obalte v mouce z obou stran a odstraňte přebytečnou mouku.
-
Příprava omáčky: Do malé pánve dejte citronovou šťávu, půl šálku vody a mouku. Za stálého míchání zahřívejte na středním plameni, dokud se omáčka nezahustí a nezbaví hrudek.
-
Smažení masa: V pánvi rozehřejte máslo a trochu olivového oleje. Přidejte plátky telecího masa a smažte je na středním plameni asi 2-3 minuty z každé strany, dokud nejsou zlatavé.
-
Spojení s omáčkou: Když je maso hotové, přidejte do pánve citronovou omáčku. Ztlumte plamen a nechte maso dusit v omáčce ještě asi 2-3 minuty, aby se chutě propojily.
-
Podávání: Scaloppine al limone podávejte horké, posypané nasekanou petrželkou a čerstvě mletým pepřem, pokud chcete. Skvěle se hodí s lehkým salátem nebo vařenými bramborami.