47 Anno Domini Prosecco DOC Millesimato Extra Dry Bio Vegan DOC 0.75l

Doprava zdarma nebo se slevou
pří objednávce nad 2.000 Kč

Hodnocení 4.9
na webu mapy.cz

Kamenná prodejna
osobní odběr a možnost nákupu
Detailní popis produktu
Víno Prosecco s příjemným buketem, lehké a jemné, delikátní a trvanlivé!
Odrůda hroznů: 100% Glera
Původ: vinice v kraji Treviso, lemované řekami Sile a Piave.
Vinifikace: vybrané, zdravé hrozny, měkké lisování a bílé vinifikace, kvašení po dobu 10 dnů v ocelových tancích, po sešumění při kontrolované teplotě v autoklávech metodou Charmat se víno filtruje a dekantuje izobarickou technikou a poté se stáčí do lahví a uvádí na trh. .
Skladování a zrání: ve sklepě s kontrolovanou vlhkostí při teplotě 10–12 °C. Doporučuje se pít mladé.
Barva: světle slámově žlutá se zelenkavými odlesky.
Vůně: příjemná, lehká, jemná, delikátní a vytrvalá, ovocná, s charakteristickou vůní zlatých jablek a tóny citrusů/glycinu/akácie.
Chuť: sametová, svěží, ovocná a živá, lehká a hladká, s jemným perlením, plná, harmonická, výborná kyselost a alkohol, vynikající chuťová perzistence, vhodná k pití zejména mladá.
Obsah alkoholu: 11,00 % objemových.
Optimální teplota pro podávání: 6 – 8 °C
Gastronomická příbuznost: klasický benátský aperitiv, ideální ke stolu se všemi předkrmy na bázi uzenin, klobás, salátů z mořských plodů a prvních chodů na bázi ryb a korýšů. Výborně se hodí k bílým masům, grilovaným vařeným rybám a míchaným lívancům s polentou.
V období zrání hroznů odrůdy Glera z právě proběhlé sklizně jim přálo příznivé střídání denních a nočních teplot, a tak jsme získali vína s vynikající kyselinovou svěžestí a zároveň s buketem s příjemnými tóny zralých jablek.
Země původu: Itálie
Doplňkové parametry
Kategorie: | Prosecco |
---|---|
Hmotnost: | 1.5 kg |
? Země původu: | Itálie |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.