CURTIRISO Basmati rýže 1kg

129 Kč 129 Kč / 1 kg
Skladem (2 ks)
Můžeme doručit do:
17.6.2024
Možnosti doručení

Basmati rýže je nejušlechtilejší odrůda rýže pěstovaná na úpatí Himalájí. Vyznačuje se dlouhým, štíhlým, kvalitním zrnem, má jedinečné aroma a delikátní, přírodní chuť.

Detailní informace

Doprava zdarma nebo se slevou
Doprava zdarma nebo se slevou
pří objednávce nad 2.000 Kč
Hodnocení 4,9
Hodnocení 4.9
na webu mapy.cz
Kamenná prodejna
Kamenná prodejna
osobní odběr a možnost nákupu

Detailní popis produktu

Basmati rýže je nejušlechtilejší odrůda rýže pěstovaná na úpatí Himalájí. Vyznačuje se dlouhým, štíhlým, kvalitním zrnem, má jedinečné aroma a delikátní, přírodní chuť.

Při vaření se nelepí a je přirozeně bezlepková.

Vlastnosti rýže Basmati:

  • Je charakteristická dlouhým, štíhlým, kvalitním zrnem. Její typickou výhodou je, že se při vaření nelepí. Je snadno a rychle stravitelná, splňuje zásady zdravé výživy. Je vynikající při přípravě exotických pokrmů, stejně jako příloha v běžné evropské kuchyni.
  • V hindštině Basmati znamená doslova „královna vůní“ a tento přídomek vznikl díky jejímu jedinečnému aroma a chuti připomínající oříšek.
  • nižší glykemický index než běžné druhy rýže a je přirozeně bezlepková. Díky tomu je vyhledávanou potravinou u zastánců zdravé výživy, sportovců a nedílnou součástí redukce váhy a diet.

Návod k použití (na 1 hrnek rýže 1,5 hrnku vody)
V hrnci rozehřejte 2 lžičky oleje, přidejte rýži a za stálého míchání orestujte cca 2 min. Přidejte horkou vodu, osolte, přikryjte pokličkou a vařte cca 10 min na mírném ohni dokud se nevstřebá všechna voda.

Skladování
Uchovejte v chladu a suchu.

Země původu
Mimo EU, Indie, Pakistán.

Vyrobeno a baleno v Itálii.

Doplňkové parametry

Kategorie: Rýže
Hmotnost: 1.1 kg
? Země původu: Itálie

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
5
Avatar autora | 2.10.2023
Vynikající

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: