Pizzu není třeba představovat. Jedná se v podstatě o koláč z chlebového těsta s rajčatovou omáčkou. Navrch jsou přidávány další ingredience podle druhu a chuti. Na přípravu těsta potřebujeme: 500g mouky na pizzu (nebo hladké mouky), 20g droždí, 2dcl vlažné vody, sůl, půl lžičky...
Recepty, Strana 5
- Těstoviny
- Hlavní chody
- Ryby a plody moře
- Pizza
- Česká klasika
- Pečivo
- Dezerty a koláče
- Zmrzliny a sorbety
- Marmelády a sirupy
Jak už je pro Itálii typické, tak dobré věci jsou velice jednoduché. Tento koláč není klasický koláč, kdy na nějakém těstě je ovoce, ale jedná se spíše o vláčný dort. Ideální je k snídani nebo jej doplňte vanilkovou zmrzlinou a servírujte jako odpolední dezert. Výhoda tohoto koláče je, že Vám vydrží...
Gnocchi di patate al pomodoro Gnocchi s rajčatovou omáčkou od nás: 500g gnocchi, 250g loupaných rajčat (nebo použijte čerstvé), extrapanenský olivový olej Dále potřebujeme: mrkev, celer, cibuli, petržel Postup: na olivovém oleji osmahneme nakrájenou mrkev, cibuli a celer, přidáme nakrájená o...
Suroviny od nás: 250g kuskusu, extra panenský olivový olej Dále potřebujeme: 270 ml vody, 2 lžíce másla, 2 mrkve, 1 menší lilek, 10 cherry rajčátky, 1 čerstvá chilli paprička, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 2 cukety, několik listů bazalky, sůl Postup: Nakrájíme na kostičky lilek. Oso...
Suroviny od nás: 400g špaget, ½ šálku extrapanenského olivového oleje Dále potřebujeme: 2 stroužky česneku (možno i více), 2 pikantní chili papričky, sůl Postup: dáme vařit těstoviny, mezitím na olivovém oleji připravíme nadrobno nasekaný česnek a chilli papričky...
Suroviny od nás: 350g těstovin fusilli, hrst kapari, 20 černých oliv, extrapanenský olivový olej Potřebujeme: svazek petrželky, stroužek česneku, strouhaný sýr (parmazán nebo grana padano) Postup: Dáme vařit těstoviny ve velkém množství osolené vody, mezitím na olivovém ol...
Potřebujeme: 75g cukru, 35g kukuřičné mouky, špetka soli, 650ml smetany, 28g másla, 5ml vanilkového extraktu… Postup: Ve velkém kastrolu dobře promíchejte cukr, kukuřičný škrob a sůl s pomocí vařečky nebo šlehačem. Postupně přidáváme smetanu, aby nevznikly hrudky. Na středním plamenu přiv...
Suroviny: 400g těstovin penne, 2 lžíce másla, 2 lžíce sýru Formaggino, půl šálku nastrouhaného sýru Parmigiano Reggiano Postup: Dáme vařit těstoviny ve velkém množství osolené vody. Uvařené těstoviny přendáme do mísy spolu s trochou vody ve které jsme je vařili a přidáme os...
Potřebujeme: lžíce cukru, půlka citronu, lžíce vody, 300g jahod, moučkový cukr Postup: metličkou promícháme cukr, citron a vodu. Smícháme s očištěnými jahodami nakrájenými na měsíčky. Posypeme moučkovým cukrem a dobře zakryté vychladíme v lednici....
Suroviny: lžička balsamica, košík jahod, 200g riccoty, 20g medu, pepř Postup: Nakrájené jahody marinujeme ve směsi balsamica a pepře. Podáváme se sýrem ricotta do kterého zašleháme med....
Vyzkoušejte sýr pecorino s tímhle úžasným a jedoduchým dipem. Suroviny: Sýr Pecorino, 1/4 šálku medu, chilli paprička Postup: Rozdrcené chilli papričky smícháme s medem. Podáváme s nakrájeným sýrem Pecorino. ...