Ryby a plody moře

Gravlax - skandinávská klasika

Tradiční skandinávský recept na Gravlax, kulinářský poklad, který je stejně jednoduchý jako lahodný. Gravlax, což doslova znamená “zakopaný losos”, je metoda konzervace ryby, která pochází z dob, kdy Vikingové hledali způsoby, jak uchovávat jídlo. Suroviny: • 400 g lososa bez šupin • 50 g soli&nbs...

Pečená pražma královská

Orata al forno (pečená pražma královská) Jedna ze základních úprav mořských ryb je pečení. Vyzkoušejte pečenou pražmu... Na přípravu potřebujeme: pražmu královskou, rozmarýn, 2 stroužky česneku, 2 plátky citronu, sůl, pepř Postup: Vykuchanou ryby očistíme, zbavíme ploutví a šupin. Rybu zevnitř ...

Mořský vlk v solné krustě (Branzino in crosta di sale)

Branzino in crosta di sale (mořský vlk v solné krustě)  Chcete rybu, které bude vonět po bylinkách a bude nádherně šťavnatá? Připravte ji v solné krustě.. Na přípravu pro 2 osoby potřebujeme: 2ks mořského vlka (můžeme použít i jinou rybu např. pražmu královskou), cca 1,5 kg hrubé mořské soli...

Spaghetti alle vongole con il pomodore

Spaghetti alle vongole con il pomodore, neboli špagety s mořskými plody a rajčaty, jsou lahodným italským jídlem, které spolehlivě uspokojí vaše chuťové pohárky. Tento recept kombinuje perfektně vařené špagety s vynikajícími kousky mořských plodů, jako jsou mušle nebo krevety, a svěží rajčatovou omá...