Recepty, Strana 4

Provensálská vepřová kýta

Provensálská vepřová kýta Skvělá příprava vepřového na provensálský způsob Na přípravu potřebujeme (4 porce): 600g vepřové kýty, 1 plechovka loupaných rajčat, 2 lžíce provensálského koření, 100ml smetany, 8 stroužků česneku, 1 lžička cukru, sůl, Bartolini extra panenský olivový olej Po...

Hamburgerové bulky

Hamburgerové bulky  Zase trochu odskočíme od italské kuchyně. Češi jsou národ milující grilování, tak pro Vás máme recept na domácí hamburgerové bulky. Na přípravu potřebujeme (12 bulek): 450g hladké mouky, 180ml vlažné vody, 30g oleje,  30g droždí, 25g cukru, 2 vejce, 10g soli   ...

Jahodová pěna

Jahodová pěna Na přípravu potřebujeme (4 porce): 2 bílky, 80g cukru krupice, 125g jahod a pár jahod na ozdobu Postup: Tyčovým mixérem rozdrtíme jahody. Vyšleháme 2 bílky do pevného sněhu, zašleháme cukr a nakonec přidáme připravené rozmixované jahody. Každou porci dozdobíme nakrájenými kousky ja...

Makový závin se švestkami

Makový závin se švestkami Tuhle klasiku na tyto stránky musím dát i když to nemá s Itálií nic společného. Mák a švestky je prostě nesmrtelná kombinace. Na přípravu potřebujeme: listové těsto, cca 20ks švestek, 200g mletého máku, 250ml mléka, 20g vanilkového cukru, 40g moučkového cukru, ...

Tagliatelle s rajčatovou omáčkou

Tagliatelle alla salsa di pomodoro Tagliatelle s rajčatovou omáčkou. Recept tak jednoduchý, že ho zvládne i dítě. Takto připravuje těstoviny moje sedmiletá dcera. Na přípravu potřebujeme: 400g těstovin tagliatelle, 400g pyré z rajčat, 1 cibule, svazek bazalky, stroužek česneku, strouhan...

Pečená pražma královská

Orata al forno (pečená pražma královská) Jedna ze základních úprav mořských ryb je pečení. Vyzkoušejte pečenou pražmu... Na přípravu potřebujeme: pražmu královskou, rozmarýn, 2 stroužky česneku, 2 plátky citronu, sůl, pepř Postup: Vykuchanou ryby očistíme, zbavíme ploutví a šupin. Rybu zevnitř ...

Mořský vlk v solné krustě (Branzino in crosta di sale)

Branzino in crosta di sale (mořský vlk v solné krustě)  Chcete rybu, které bude vonět po bylinkách a bude nádherně šťavnatá? Připravte ji v solné krustě.. Na přípravu pro 2 osoby potřebujeme: 2ks mořského vlka (můžeme použít i jinou rybu např. pražmu královskou), cca 1,5 kg hrubé mořské soli...

Jahodové tiramisu (Tiramisu alle Fragole)

Zapomeňte na klasické tiramisu s kakaem. V sezóně jahod musíte vyzkoušet tuto jahodovou variantu. Na přípravu potřebujeme: 500g jahod, 4 vejce, 80g cukru krupice, 300g Mascarpone, 60g moučkového cukru, 100ml vody, 2 balení piškot Savoiardi   Postup: Nejprve si připravíme sirup na...

Jahodový sorbet (Sorbetto alle fragole)

Nic neosvěží v letních měsících lépe než lahodný jahodový sorbet. Příprava jednoduchá, chuť excelentní. Na přípravu potřebujeme: 500g jahod, 150ml vody, 150g cukru krupice, 2 bílky, šťáva z půlky limetky Postup: Z vody a cukru si připravíme cukrový rozvar a necháme ho vychladnout. Mezitím rozmix...

Jahodová marmeláda bez pektinu (Confettura di fragole)

Tuhle skvělou marmeládu musíte vyzkoušet. Je úplně bez pektinu. Jahody jako takové jsou bohaté na přírodní pektin, tak proč ho nevyužít. Opět, jak je na našich stránkách běžné, je recept krásně jednoduchý. Na přípravu potřebujeme: 500g jahod, 400g cukru krupice nebo krystal, citronovou šťávu (nebo...

Jahodová bublanina

Když je sezóna jahod v plném proudu, tak určitě musíte vyzkoušet tento recept. Rychlá příprava a skvělá chuť. Na přípravu potřebujeme: 300g cukru, 450g polohrubé mouky, vanilkový cukr, 6 vajec, 150g oleje, 150g mléka, vanilkový cukr, citronovou kůru, prášek do pečiva, jahody Postup: Smícháme mou...