Čočkový salát

Čočkový salát

Čočkový salát

Připravte si výborný jarní luštěninový salát.

Na přípravu potřebujeme (4 porce):

150g Bartolini čočku, 60g špenátových listů, řapíkatý celer, červené a žluté papriky, rozmarýn, bobkový, list, Bartolini extra panenský olivový olej

Postup:
Čočku vařte s bobkovým listem a rozmarýnem po dobu 20 minut.
Papriky ogrilujte, odstraňte kůru a nakrájejte na proužky. Alternativně můžete použít připravené nakládané.
Nakrájejte řapíkatý celer na krátké, tenké proužky, nasekejte nejjemnější listy a vše na pánvi osmahněte asi 2 minuty na rozpáleném panenském olivovém oleji asi 2 minuty. Dochuťte špenát v misce olejem a solí. Slijte čočku, umístěte ji na talíř a přidejte všechny ostatní ingredience.
Posypte trochou papriky dle chuti.