Olivy a kapary
Olivy a kapary jsou dvě oblíbené přísady v mnoha kuchyních po celém světě. Oba tyto druhy jsou plné chuti a mají mnoho výhod pro zdraví. Celkově jsou olivy a kapary skvělou volbou pro zdravou a chutnou stravu. Konzumace těchto potravin může pomoci snížit riziko vzniku některých chronických onemocnění a zlepšit celkové zdraví.
Olivy jsou bohaté na zdravé tuky a antioxidanty, jako jsou například flavonoidy a fenoly. Tyto látky chrání tělo před poškozením buněk a pomáhají snižovat záněty v těle. Olivy jsou také bohaté na vitamín E, hořčík a železo.
Kapary jsou malé, nakládané květní pupeny, které jsou oblíbené jako přísada do mnoha jídel. Kapary jsou bohaté na vitamín K, který je důležitý pro správnou srážlivost krve a zdraví kostí. Kapary také obsahují antioxidanty a látky, které pomáhají snižovat záněty v těle.
Při konzumaci oliv a kaparů je třeba být opatrný, protože jsou obvykle nakládané v soli. Vysoký příjem soli může zvýšit krevní tlak a způsobit další zdravotní problémy. Proto je důležité sledovat množství soli při konzumaci těchto potravin.
Nejprodávanější
Značky
Země původu?
Region?
Antica Sicilia Olive alla Sicliana jsou lahodné drcené černé olivy v marinádě z oregana, česneku, chilli, olivového oleje a vinného octa.
Olivy nere campagnole jsou lahodné černé olivy s příchutí peperoncina, česneku a sicilského oregana, zalité v extra panenském olivovém oleji a vinném octu, ideální jako...
Olive miste paesane jsou směs zelených a černých oliv s peperoncinem, česnekem a sicilským oreganem, zalité extra panenským olivovým olejem a vinným octem, ideální jako předkrm...
Antica Sicilia Olive alla Catanese jsou lahodné drcené zelené olivy v marinádě z oregana, česneku, chilli, olivového oleje a vinného octa.
Antica Sicilia Olive alla Catanese jsou lahodné drcené zelené olivy v marinádě z krému z chilli papriček, olivového oleje a vinného octa.